divendres, 4 de desembre del 2009

Nike Pegasus Trail 25 esc



Doncs aquí teniu la meva opinió i experiència sobre aquestes sabatilles:

Suposadament estan pensades per córrer per pistes i camins fàcils. Per poder sobreviure a la muntanya disposen d’amortiguació tan al davant com al darrera, es a dir, el peu està totalment protegit per la seva Air-Sole, a més la sola a la zona del taló està fabricada amb una goma més resistent a l’abrasió BRS1000. Per cuidar encara més els peus tenen un seguit de sistemes i materials com el Rideliner que intenten donar estabilitat i protegir-nos dels obstacles que trepitgem. La part de sobre està molt ventilada però realitzada amb un material que suporta les abrasions i permet transpirar.
Més o menys això és lo que diu el fabricant però ara diré lo que jo he experimentat i sentit.

La meva experiència amb Nike sempre ha sigut molt bona, mai he tingut que arraconar unes sabatilles d’aquesta marca per no ser compatibles amb els meus peus, és més, normalment la sensació és de comoditat. Això ho comento perquè cada peu és un món i lo que per mi és un guant per un algú altre potser una tortura.
El terreny que aquestes sabatilles ha trepitjat ha sigut molt variat, des de curses d’asfalt de 10kms, series a la pista, tirades per mitja muntanya fins a rutes pel Pirineu arribant a 2630m d’’alçada. El percentatge vindria a ser un 40% terreny molt dur, típic Pirinenc, amb pedra molt abrasiva, 50% muntanya fàcil i 10% asfalt.
A dia d’avui tenen 783kms i la sola està molt llisa, ja no és apta per fer muntanya tècnica tot i que per pista encara podran fer uns cent kilòmetres més. Normalment les altres pegasus que he utilitzat arribaven als 1000 kms de vida útil però també he de dir que aquestes sabatilles han patit un estiu de rutes pirinenques, i qui hagi tastat el granit ja sap lo abrasiu que és per qualsevol material. Lo que menys m’ha agradat d’aquest dibuix de sola és que amb 400kms la punta ja quasi estava llisa mentre que la resta encara estava prou bé.
La transpiració és molt bona i això que jo tinc tendència a tenir els peus bullint a la que em fico a córrer, però amb aquest model la ventilació era perfecta. Normalment si una sabatilla és transpirable vol dir que el teixit no és massa amic de rebre rascades amb pedres o vegetació i a la més mínima és produeixen enganxades i inclús algun forat, doncs cap problema. En alguna ocasió desprès de creuar algun garrigar o coscollar havia baixat la vista esperant trobar algun forat però el teixit ha aguantat com un campió.
La protecció del turmell, en les sabatilles de muntanya és molt important, és bona i sempre tenint en compte que no és un model dissenyat per fer muntanya de veritat sinó pista i coses fàcils. Si la comparo amb les Salomon XA-PRO 3D la protecció és pobre, però també he de dir que les Salomon son sota el meu punt de vista de lo milloret......aviat provarè les Salomon XT WINGS (que per fi aconseguirè a un preu molt raonable) que diuen son més ràpides, lleugeres però amb la mateixa protecció que les XA PRO i llavors podre dir quines son millors...... Sempre dic lo mateix, si amb les pegasus entrenes s’aconsegueix uns turmells poderosos, i quan et fiques les Salomon ja pot haver la baixada més tècnica que cap pedra podrà amb mi jajaja


Resumint, si busqueu unes sabatilles per poder fer de TOT, però conscient de que no son les més ràpides per fer asfalt ni les més segures per fer muntanya, doncs aquesta és una opció molt bona.Només us diré que ja tinc les sabatilles que substituiran a aquest pobretes , i son les Nike pegasus trail 26 amb això queda tot dit, i a sobre sense tenir que pagar una fortuna.

5 comentaris:

Kaiser ha dit...

Bones,

jo fa un parell d'anys vaig portar un model anterior de les Pegasus Trail i també en vaig quedar molt content.

Salut!

Unknown ha dit...

Osti Santi com domines... molaria que haguessis posat unes fotos per veure com quedaven despres de 800kms!!
Cuida't curtiiit!!!

Unknown ha dit...

KaiserEspero que aviat tornis a poder disfrutar corrent. Molta salut

Danielet Doncs tens raó, fare una actualització amb una foto de com ha quedat. Gràcies per l'idea.
Per cert esteu que no pareu fent metres....aneu fent videos i fotos i ho expliqueu ja que no puc fer-ho. Petons per la family més muntanyera dels Pirineus i part dels Alps.

Anònim ha dit...

Santi, tot això que dius està molt bé, no estic segur de si has tingut el plaer de probar unes Saucony, tota la teva opinió canviaria radicalment!!!
Jejejejeje ;-)

Salut campió!!!

Unknown ha dit...

A veure Erik, no siguis tan innocent de pensar que només pel fet de ficar-te unes Saucony tothom anira al teu ritme, sense cansar-se i amb un somriure d'orella a orella com el teu, no amic Erik, tot això ho fan les teves cames no les espardenyes que portes jajaja de molt bon rollo;-)

Ara en serio, em fa bastanta por provar coses noves i tenir que deixar arraconades unes sabatilles noves de per dir un preu 90euros, no em ve de gust ni a mi, ni a la meva butxaca. Cada peu és un món i lo que a mi em funciona no té perquè fer-ho a tu ni al inreves.
Un dia podriem fer un "entreno" a terres teves i desprès tu vens per aquí, i podem xerrar de la vida que per parlar de material ja està el meu tocho-blog.

Salut