diumenge, 2 de maig del 2010

Montsec de l’Estall

Nou territori per descobrir se’m presenta amb el Montsec de l’Estall. Alguna incursió ja havia fet, la més reveladora una gran Jam Session. Per ficar remei lo millor és ficar-se de quatre potes. Dijous vaig anar a comprar el mapa de la zona i dissabte a fer d’explorador juntament amb l’Anna, que això de embarcar-se en un bon envolao li agrada més de lo que m’esperava.

Sobre el mapa semblava una ruta a mig camí entre pistes dolentes i corriols, tot seguint PR’s de la zona. Sortiem d'Entensa per pujar fins la Masia de Quintillà i desprès baixariem a Siscar per tornar a Entensa. Al final han sortit 17kms i 3h37’ amb +629m. Esperava, com deia, més pista en mal estat i corriols però la veritat és que excepte el tram de creuar el Barranco de los Pasos, que està bastant malament per la gran pedent tan de pujada com de baixada i per lo erosionat del terreny, la resta és pista tremendament bona. Aquest fet m’ha fet pensar, al principi, que la ruta seria avorrida però el paisatge, la meteorologia i sobretot la millor companyia possible han fet que la ruta fos immillorable. Només diré que fins i tot hem tingut la sort de poder disfrutar d’un ruixat primaveral que ens ha deixat tan mullats com feliços.



Ara queden molts dies d’explorar caminant, corrent i pedalant per la zona. Segur que cada pas i pedalada valdrà la pena per disfrutar i conèixer aquest racó allunyat de la massificació dels llocs turístics i amb l’encant d’un lloc on la gent encara t’acull amb hospitalitat i un cor alegre.




zona 20.- El Montsec I ( Montsec de L'Estall o de Aragón y Montsec d'Ares) Escala 1:40.000 Autor: PRAMES I.S.B.N: 978-84-8321-282-0 Formato: Guía 11,5 x 22 cm / rústica / 36 pág. Cartografía: Mapa de 100 x 70 cm