dijous, 21 de juliol de 2011

Baronia de Rialb
Diuen que hi han 19.000 hectàrees de continuïtat forestal, amb una densitat de població més pròpia de les muntanyes dels Estats Units i amb un laberint de pistes, pistes de desembosc i pistes fantasmes que només conec un parell o tres de persones no oriündes d’aquestes terres que no es perdrien.
Aquesta setmana tocava immersió professional-esportiva, una barreja de refrescar pistes i masies i aprofitar per córrer per llocs poc transitats lluny de la gentada (escaladors i caminadors) que últimament em trobava per Camarasa.

Dos dies fent el jabalí han donat per refermar lo que ja sabia; els mapes en aquest “país” només son una aproximació a la realitat, i on se suposa que hi ha una pista en plan autopista realment hi ha una pista mig perduda i plena d’esbarzers assassins que es tiren a la jugular sense compassió. En total han sigut 5 hores i l’únic rastre de vida ha estat un jabalí que no era jo, un esquirol, un cabirol que no vaig veure però em va bordar a pocs metres darrera els matolls d’un bosc molt brut....ah sí i un padrí amb un tractor. La sensació d’immensitat és bestial, i això a estones et fa sentir vulnerable perquè si necessites ajuda més val comptar amb tu mateix, però la sensació de natura en estat pur és bestial....ja pots aixecar la vista buscant rastre humà que només hi ha barrancs, boscos i el silenci de la natura.A vegades sembla que si no vas córrer al Pirineu no es pot disfrutar de veritat, però sàpiguen que aquí no trobaré domingueros ni parkings plens, i tot i no tenir alçades de més de 2000m, m’estimo més la tranquil•litat d’aquest raconet, i tenir un riuet transparent on poder refrescar-me al acabar on només els peixos em fan companyia..... estar amb aigua fresqueta fins al coll, relaxant el cos i la ment mentres veus al teu voltant alevins de truita.....que més es pot demanar.

Per últim i perquè es de ben nascuts ser agraït, donar les gràcies a Mariano i els seus companys de Ponts per la netejar i condicionament del GR1, una feina poc agraïda però que ha deixat el tram de Pallerols al riu Rialb net i impecable.