diumenge, 19 de febrer del 2012

Asics Trabuco 14




Per ficar-vos amb antecedents cal dir que les últimes sabatilles que vaig portar eren les Salomon Xt wings, ho comento perquè tot i no voler fer una comparativa entre aquestes dos sabatilles sempre tinc al subconscient les sensacions de les últimes sabatilles que vaig portar.

La primera sensació al agafar-les és de solidesa i de tenir a les mans unes sabatilles ben fetes. No tenen una gran presència que entra pels ulls, com les Salomon o altres marques més preocupades pel marketing i l’estètica , son espartanes però fan molt bona pinta i ja intueixo que faran molts kms als peus.

El pes de la sabatilla va ser 351gr, més lleugeres que les Xt Wings, 400gr. Primera bona noticia, per les meves cames.

Als ficar-me les Trabuco semblen d’aquelles sabatilles que cal fer-lis un rodatge perquè s’adaptin al peu, però desprès amb un parell de sortides t’adones que mai seran un guant però que tampoc fan ferides ni butllofes. No son com les Salomon, que semblen fetes a mida, però son més agradables al peu que les Mizuno que per mi son massa dures i o t’adaptes a aquesta marca o millor deixar-la pels altres perquè son tremendament rígides i dures.

La subjecció és molt bona tot i que el turmell i taló a les Salomon està més ben agafat. En 380kms que porto amb elles tot i lo que comento no he tingut cap butllofa, ni esquinç de turmell, així que tot i no ser un guant cal dir que funcionen molt bé.

L’amortiguació, i ara parla un corredor que té problemes als metatars del peus, és excel•lent. Havia llegit que les Trabucco eren sabatilles per corredors de llarga distancia per lo bé que passaven els kms amb elles i puc dir que és veritat. Tant a la part del taló com dels dits amb les Trabucco és com anar per una catifa toveta, i el terreny que habitualment trepitjo son uns pedregalets interessants amb pedres de totes les mides, des de mida quasi sorra fins pedres de pam.

La tracció, és molt bona. D’acord que ara estan noves i malament aniríem si ja tingués problemes de relliscades, però com ja he dit tot sovint corro per pistes i corriols amb pedreta de 2 a 10 cms que és de lo pitjor per relliscar. Només un dia al Pirineu corrent per un sender-riu que degut al fred estava gelat vaig tenir problemes....que dit de pas només faltaria que a sobre el gel tinguessin tracció però com estava tan acostumat a no relliscar ni vaig pensar amb el gel. Tot i traccionar molt bé no semblen que es desgastin molt ràpid, diria tot lo contrari, amb 380kms no tenen gaire desgast.

El material de la part superior, tot i que la vegetació està sequíssima degut a que no plou ni per casualitat, no he tingut cap problema de desgast o trencar-se i us puc assegurar que les argelagues i romers els ha vist de molt aprop i unes quantes vegades. De totes maneres el fet de ser resistents no vol dir que tinguin un material tan resistent com poc transpirable, i ho diu un que necessita bona ventilació per no tenir els peus bullint.

Fins ara estic encantat amb elles. Només els cordons son l’únic punt negatiu, i es que son tan llargs que tinc que fer tres nusos i encara els tinc que ficar a la “bosseta” que té la llengüeta, al estil de les Salomon. De fet no és massa problema perquè és tallen i fora problema però fa tants dies que penso que ho tinc que fer i no ho faig que potser sí és un problema jajaja

A falta de veure que duren i com envelleixen, ara per ara, diria que tot i no ser el guant que son les Salomon pel meu peu, si tingués que comprar unes sabatilles noves estic convençut que repetiria.

5 comentaris:

Teletubie ha dit...

Hola Santi,
Jo en tinc unes d'igualetes a les teves i ja fa força temps que les porto per "tot portar". Estic d'acord en que són molt còmodes, jo no he provat les Salomon, i en general estic força conten amb elles. Només un comentari negatiu: la sola esta dividida en diferents seccions empegades, doncs a les dues sabatilles se m'ha desenpegat un trosset de sola. Ho he solucionat amb una mica de pegament, però no deixa de ser una mica preocupant (la resta de la sabatilla la tinc nova).
Salut i molt bon anàlisi.
Josep alias Teletubie

Unknown ha dit...

Bones Teletubi
Gràcies per aportar informació sobre les sabatilles.
Respecte a lo de la sola que es desempega. He mirat bé la meva sola i no presenta cap simptoma, tenen 380kms i estan bé. Ho vigilaré per veure si amb més kms apareix.
A veure si podem xerrar de les sabatilles fent algun corriol guapo amb les bicis.
Salut

Unknown ha dit...

Bona entrada Santi, la veritat és que he estat temptat de comprar-les varies vegades però no sabia com anirien... S'agraeix la info!!

Luigi ha dit...

Hola Santi,

Si et serveix, jo porto Trabuco des del número 7 o 8 (em sembla). Hi sóc fidel evidentment perquè hi estic content, encara que hi ha coses que amb el temps no m'acaben d'agradar.

Per mi són un pèl rígides del pont i el que et fa guanyar en estabilitat arreu, a segons quins terrenys (tarteres de roca mitjana) significa rigidesa, de manera que cal estar atent a les reblincades, sobretot quan portes hores corrents

Tampoc no m'agrada que hagin tret un forat pels cordons. Com bé dius, t'obliga a fer diversos nusos, i aleshores la bosseta queda massa plena i de vegades, em toca amb l'altra sabatilla, sobretot a corriols estrets. A part que ara em noto el peu menys subjectat. Jo m'estimo més subjecció que no pas lleugeresa, doncs la meva idea és fer molts kms, i quan portes hores trescant, la lleugeresa s'ha "evaporat" i millor anar amb el peu ben collat (patatilla's team...)

Per la resta és tal com dius. A alta muntanya em fan un bon servei, tot i que en aquells terrenys la vida útil es redueix mooolt ràpid (una vegada unes em van durar només 600 kms, i van quedar trinxadíssimes). M'agradaria veure la resposta però d'alguna altra marca

Salutacions

Unknown ha dit...

Bones,
Dani Primer dir que tu els hi donaras un tracte més DUR que jo...diferéncia de viure més aprop del Pirineu i ser un Mega-Curtit. Luigi ja confirma aixó quan diu que al Pirineu li duren 600kms...que de fet ja és normal doncs el terreny és molt més agressiu i abrassiu.

Luigi La teva opinió val molt i més amb el teu historial, GRÀCIES. Lo del forat menys als cordons, doncs no ho sabia però ho vaig pensar, perquè la primera impressió va ser de (una mica) falta de subjecció del turmell. I lo dels cordons....al final vaig tallar més de 15 cms a cada sabatilla i la cosa ha millorat, ara la bosseta no està a reventar.
Salut