dilluns, 9 de febrer del 2015

Impermeabilitzador Nikwax TX Direct

Tenia un impermeable Pearl Izumi verd fosforito que per anar amb la bici a la feina m'anava molt bé per la alta visibilitat i perquè com tot impermeable para molt el fred, vent i pluja.
Deu tenir més de vuit anys i el temps havia fet feina en la capacitat de mantindre l'aigua fora de la part interna. Amb una pluja molt suau i per poc temps encara aguantava, però amb intensitat o una estona superior a deu o quinze minuts l'aigua entrava com si fos una capa permeable qualsevol.
L'últim dia que vaig arribar a casa mullat tot i portar el chubasquero vaig decidir que em tenia que comprar un de nou. 
Començo a mirar per internet i recordo que havia un producte que servia per recuperar les característiques impermeables de teixits estil GoreTex i similars. Poques marques trobo, com a molt tres o quatre i difícils d'aconseguir, total que al final decideixo que per les opinions i videos que he vist la millor i amb possibilitats d'aconseguir és el Nikwax TX Direct, té de bo que no cal activar amb calor ni rentat amb aigua calenta ni planxar. El busco en tendes fisíques però res, al final el compro a Bike-Discount i tot perfecte.


Compro el pot de 300ml que dona per 3 peces de roba. Agafo un jaqueta Trango de Goretex i el impermeable Pearl Izumi que no recordo quin és el teixit impermeable que porta, els fico a la rentadora amb programa de roba d'esport, amb aigua freda, centrifugat a 400rpm i amb 200ml del Nikwax. I una vegada eixut el tacte no ha variat gaire, com a molt una miqueteta més relliscós i amb una superfície més homogenea.
La prova definitiva encara no ha arribat ja que encara no he reunit el valor per sortir amb pluja i fred, però la prova sota l'aixeta del lavabo fa molt bona pinta. Abans del tractament amb pocs segons les gotes ja no relliscaven i poc desprès ja mullava la roba i s'enfosquia, ara desprès d'una bona estona les gotes continuen relliscant i no mulla la roba.

VIDEO DEL ABANS



VIDEO DEL DESPRÈS



A falta de veure la durabilitat del tractament, per ara estic més que content amb el Nikwax. He passat de tenir que pagar més de 100 euros per un impermeable nou a pagar 12 euros i com si tingués roba nova. Ara ja puc sortir a mullar-me.