dimecres, 4 de juliol del 2012

Valle de Añisclo – Ordesa



El cap de setmana passat vam decidir fugir de l’onada de calor que a Balaguer teníem, 41º va ser la màxima.

No sabíem ben bé on anar i al final com als dos ens agradava el Parc Nacional de Ordesa i Monte Perdido doncs cap allà vam fer cap.

Al poble de Puyarruego vam arribar el dijous per la nit i ens instal•larem a la seva àrea recreativa on s’estava molt bé.

Al dia següent ruta pel valle de Añisclo fins una mica abans de Fuen Blanca. La ruta primer va per dintre del bosc de ribera tupit i fresquet on el sol s’intueix a trobes de les fulles dels arbres. Poc a poc i a mesura que guanyem alçada apareixen els fajos, que primer son testimonials i poc a poc es converteix en una fageda amb alguns exemplars més propis del Ax Leñadores. Quan ja estàvem ben extasiats amb els colors, contrastos i llums de la fageda es va passant a una vegetació més baixeta, que deixa que el sol escalfi la pell i davant nostre s’obre uns paisatges típics d’Ordesa que ens han deixat al•lucinants. Quins paredons i quins prats per sobre.






Al final mentres ens intentàvem remullar els peus en les gèlides aigües del riu Bellos ens vam cruspir les barretes com si res i vam tornar per on havíem vingut tot disfrutant un altra vegada de la natura.

Per la tarda bany per refrescar-nos en el mateix riu amb unes tolles impresionants.


Al dia següent vam fer ruta per Lafortunada seguint el PR-HU-138 fins al canyet de Laspuñas on no vam veure cap ocell carronyaire i per no perdre la costum, al acabar la ruta, ens refresquem al riu Irués.


Per la tarda ens instal•lem al camping Peña Montañesa, que pel preu que té està bastant bé. Tenen piscina i allí passem la tarda.

Diumenge com el dia estava una mica rúfol decidim fer visita turística pel casc antic de Ainsa i comprem mapa per anar planejant futures rutes per parc entrant per Torla i per la part francesa.
Cap de setmana amb records que quedaran de per vida.