divendres, 4 de gener del 2013

Un any de bicicleta com a mitja de transport per anar a treballar

Doncs desprès d’un any apuntant les dades i experiències ja tinc el resum de lo que suposa anar a treballar amb la bici.

Han sigut 111 dies agafant la bici dels 173 que he treballat, que ve a ser un 64% dels dies, fins a la tardor estava al voltant del 75% però les pluges i el “mal temps” van ser l’excusa per deixar la bici i agafar el cotxe més dies.

El trajecte amb la bici és de 6,6 kms d’anada i tornada, amb el cotxe s’allarga una mica més, per evitar passos elevats per reduir la velocitat, fins als 7.8kms. Total que aquest any tot passejant he fet 732.6kms amb la bici i he deixat de fer amb el cotxe 870.2kms que no està malament al preu que va el gasoil.

I ja que parlo de despeses amb gasoil i ara que estem en mig de la crisis doncs que millor que veure la pasta que m’he estalviat mentres feia salut. Si fiquem un preu mig de 1.23 euros el litre i que el cotxe consumeix al voltant de 9.5l/100kms, el consum el fico tan alt perquè el trajecte és curt i el cotxe no agafa la temperatura per funcionar eficientment, a més les emissions de CO2 son aproximadament 160gr/km. Si fem números dona un estalvi de 101 euros i he deixat d’emetre 139kgs de CO2. No arreglaré ni la crisis ni la degradació del medi ambient però jo he ficat el meu granet i em sento molt orgullós.

Amb tot això només espero que faci reflexionar a uns pocs, i si algú deixa el cotxe a casa doncs ja estaré content. Reflexionem!!!

A m’oblidava, un punt molt important, si feu el pas d’agafar la bici penseu que passareu a formar part d’un grup exclusiu, i que la gent suposo que per enveja us mirarà malament i se’n fotran de vosaltres però nosaltres només disfrutem de lo bé que ens sentim fent lo que fem i deixem que els ignorants disfrutin de la seva ignorància.

Per últim donar quatre consells fruit de lameva experiència:

  • Roba reflectant és imprescindible, com més millor de dia i de nit. A la feina em coneixen com l’arbre de Nadal.
  • Llums, tan davant com darrera. Com sempre com més gran millor i son uns euros ben invertits en la vostra seguretat.
  • Respectar les normes de circulació...semàfors, stops, passos de vianants i demès. Som usuaris de la carretera així que per que ens respectin tenim que respectar.
  • I sobretot circular sempre molt alerta perquè els conductors o ens ignoren, o els molestem o no ens veuen....sí, sí, així de trist però cert.

5 comentaris:

Unknown ha dit...

Bon Any a tots dos!! Bonissima entrada!! A veure si fas reflexionar a més d'un que sempre va amb el cotxe enganxat al cul. Tant de bò pogués fer el trajecte amb bici fins a la feina, passa que ni l'horari ni la distància m'ho permeten.

Unknown ha dit...

Dani Bon any també per vosaltres!!! Aquí a Balaguer la gent va amb el cul empegat al cotxe i en un poble petit on creuar el poble son 20 minuts té delicte....jo el feia peatonal per tothom excepte casos justificats. Tu anessis a treballar amb bici ja seria una etapa del Tour. Jo sempre parlo de trajectes curts i raonables. Feliç 2013 ple de salut

Clorof ha dit...

Hola Santi

Tot i que ja ens has abandonat, de tant en tant et faig un cop d' ull. Ara ja feia molt, i n' he gaudit molt.

La veritat, es que tens un blog francament molt agradable de llegir i el continuaré seguint. Una abraçada, feliç any!

Enric, el de Km0, si

Unknown ha dit...

Enric
Benvolgut, tot que fes temps que no em visitaves. Un plaer tenir-te per aquest racó de món. M'alegra que gaudeixis l'estona per aquí.
Et desitjo molta salut per tu i els teus i un bon 2013.
Per cert, que sapiguis que trobo a faltar i molt córrer amb els KM0 pel riu on els kms era lo de menys i l'important era disfrutar de la companyia, però ara baixar el diumenge per poder córrer plegats es fa costa amunt i més quan les muntanyes estan en direcció contraria.

Salut

Clorof ha dit...

Doncs tens la porta oberta a fer-ho,. Intueixo que la teva etapa Km0 ha quedat en segón pla, com la de la majoria de gent dels principis fins i tot jo. Pero el fet de correr per Lleida ha canviat, molt.

Tampoc em motiva anar a curses; prefereixo estar envoltat de verd, de camins i llocs que no conec. He caigut a la tentativa trampa de la bici, el darrer cop que la vaig fer anar va ser baixant cap a Mont Rebei després de pujar molt alt sortint d' Ager; intueixo que coneixes el lloc..

De fet, tinc clar que la zona en la que tu et bellugues la tinc que coneixer millor. I també se que s' hi està preparant una trail.

Au, fin aviat, seguiré llegint el teu blog

Enric