dilluns, 20 de desembre del 2010

Test de Conconi

copiar-pegar dinternet.
Objetivo:
Determinación a través de método indirecto o prueba de campo del umbral anaeróbico a través de los cambios de la frecuencia cardiaca para valorar la capacidad de rendimiento aeróbico con el propósito de determinar la intensidad de entrenamiento.

Ejecución:
Se desarrollará en cinta, se comienza la prueba a una velocidad de 10 km/h, cada 200 mts se aumenta la velocidad en 0,5 km/h, el mismo es notificado a los atletas mediante un silbido, la prueba finaliza cuando los atletas no pueden mantener la velocidad establecida.

Según el Dr Conconi la frecuencia cardiaca aumenta a medida que aumenta la intensidad del ejercicio, hasta llegar un momento en que la frecuencia cardiaca se estabiliza a pesar de incrementar aun mas la intensidad del ejercicio. Este punto de inflexión se corresponde con el umbral anaeróbico.
Fi del copiar-pegar d'internet

Molt recomanable aquest document per veure que lo que fa anys era dogma ara sembla que no esta tan clar. Si temps enrere el llindar anaeròbic semblava que estava en el punt on el cos generava més de 4 mMol/l , ara sembla que la cosa no és tan quadrada i pot variar i bastant depenent del individu i esport que practiqui.

De totes maneres, com sempre m’agrada provar coses noves doncs avui m’he decidit a fer-la a la cinta del gimnàs.
Només començar a escalfar ja he vist que les pulsacions anaven pels núvols, suposo que pel fet de no tenir “aire fresc”. 10 minuts per agafar ritme i llavors he començat a 9km/h i cada 200 metres anar pujant 0,5km/h....fàcil,no?
Al principi anava còmode i estava més al cas de la cotorra que tenia al costat que del córrer....per cert, tinc poca experiència als gimnasos però hi ha una fauna de lo més divertida i perillosa.Cotorra: Espècie en perill d’extinció que dona voltes pel gimnàs buscant la seva víctima, una vegada trobada s’apropa sigil•losament i comença a xerrar sense parar, no cal donar-li conversa ell/ella sola s’ho fa tot. Habitualment està a la zona de les bicis, el•líptiques i cinta on una vegada localitzi una persona que no sembli gaire xerraire (la cotorra evita a tota costa individus de la seva espècie, llavors tindria que callar i escoltar lo que diu l’altre i aquesta espècie no escolta nomes parla i parla). Doncs una vegada esta ben apalancat al costat de la víctima comença el seu atac despietat, aquest atac és materialitzat en un monòleg amb tot de temes que a ningú importa. La víctima pot fugir però durant tot el temps que estigui a la sala tindrà que extremar les precaucions per no creuar-se amb la cotorra perquè tornarà a atacar-li.
La cotorra es reconeix perquè tot i passar més hores al gimnàs que els monitors, mai els veuràs utilitzant una màquina, tot i que sempre ocupen una o més. Un altra dada impactant es que desprès de moltes recerques científiques encara no hi ha constància d’haver vist un individu d’aquest suant.
No cal perdre el temps dient-lis que portés auriculars, ells/es continuen xerrant igual i la barreja de la música i la seva veu és un de les principals causes de càncer de oïda. Tampoc cal mirar-los amb aquella mirada assassina que tots podem ficar quan estem a punt d’explotar, ells continuaran a lo seu ...blablabla.Quan la cosa ha començat a picar una mica ja he pogut oblidar els comentaris graciosos de la cotorracollons xiquet que t’empaita algú?Jajaja era ell adonant-se del bon xist que havia fet tractan-se de una cinta on per més que corris sempre estas al mateix lloc.


Al final quan he arribat als 17km/h he acabat els 200metres i ho he deixat estar perquè no em sentia segur corrent ràpid a la cinta, tot i que podria haver intentat el 17,5km/h. D’aquesta manera he acabat el test sencer i no pel terra, i es que parar en sec a la cinta té la seva tècnica i jo no la domino.

Desprès del analisis de les dades, només tinc clar, que no tinc clar res. Suposo que el fet de no tenir un assistent que en pugués pujar la velocitat i ho tingués que fer jo, i que també tenia que pitjar el botó del Suunto per fer el parcial, i sobretot que no soc un expert, fa que dir que el meu llindar anaerobic esta a les 178ppm sigui si més no agossarat. De totes maneres m’ho puc creure bastant perquè quan estic més fi esta entre 181 i 183.

Us deixo la gràfica i si algú vol preguntar, comentar o rectificar serà benvingut.3 comentaris:

Enric ha dit...

Del Conconi no penso parlar, que no en tinc ni idea, pero lo de la Cotorra... no tiene precio!!

Collonut.

Una abraçada

Gerard GP ha dit...

Bunissim lo de la cotorra!!! Juas!!! Me pixooo!!...
Referent al test, jo volia probar-ho, pero vist que ningu s aclara vaig anar a ferme una proba d esforç a inefc de lleida,ara no recordo el nom del doctor pero va valdre la pena. Preu desde 85 a 120€ segons el q vulguis. Vaig ferme la mes complerta amb la bici. T ho medeixen tot, index greix per zones,cames, vo2max,anaerobic amb analisi de sang al moment... Val molt la pena, saps on millorar,etc...ahh Dr.Pifarre! Si busques a internet ho trobes! Bones festes!!

Unknown ha dit...

Enric Tu podries fer una extrapolació a les piscines...que també hi viu una fauna semblant però amb l'afegit de la sobredosis de cloro. Bones Festes.

Gerard GP Ja conec al Dr Pifarre i el seu humor negre i corrosiu. Gràcies de totes maneres. Fa uns dos anys que no em faig prova d'esforç perquè per fer el ridícul el faig a casa jajaja Quan torni a entrenar serà hora de trucar al Pifarre perquè em faci suar sang. Bones Festes i salut pel genoll.