La cuina no és una de les meves passions, menjar SÍ. Tot i això el fet d’alimentar-se segons el dia és un pur fet d’ingerir aliments per viure i altres dies és un plaer vital tot i que per assolir aquest adjectiu necessito tenir algú al davant i és que soc un fetitxista de veure menjar.......això sí, a segons qui, perquè generalment veure menjar a la gent no em dona bon rollo.
Doncs la recepta és simple però per algú com jo, que he tingut que sentir –Tu no cuines- doncs és una recepta simple però rica rica y con fundamento per el meu sentit del gust i crec que molt equilibrada doncs combina els hidrats de carboni de la pasta, amb els minerals de les verdures i la proteïna de la tonyina.
El tema és agafa a poder ser productes de l’horta dels pares (un que té sort i sense tenir-se que esllomar pot gaudir del gust de hortalisses de veritat), en aquest cas una ceba, albergínia, pebrot i pastanaga.És talla tot ben finet i es fica amb una paella amb oli. Aquí bé el secret de fer una bon sofregit:
Una vegada els verdures comencen a estar tendretes i dauradetes cal afegir tonyina, la de llauna fa la feina però si teniu d’aquella de pot de vidre val la pena perquè la diferencia és nota. Quan ja estigui s’apaga el foc i és reserva.
Mentrestant cal bullir la pasta, espaguetis, macarrons o la que vulgueu.
Quan la pasta està al punt, això del punt va a gustos perquè lo que per mi és dur per algú altre és al punt.
Una vegada hem escorregut la pasta l’afegim a la paella amb les verdures i amb un foc molt fluixet remenem perquè tots els ingredients és coneguin i tot agafi el mateix gust, la pasta a les verdures i les verdures a la pasta, la tonyina només regala el seu gust intens i suau.
Quan ho fiquem al plat aprofitem per ficar una mica d’orenga. I parlant d’orenga seria imperdonable utilitzar la de les tendes, tant córrer per muntanya, caminar i anar amb bici i no som capaços d’un dia sortir a passejar i recollir orenga i altres plantes aromàtiques, o perquè no, qualsevol del munt de fruits que la natura té per nosaltres.
Per últim només cal obrir un bon vi i cridar a algú especial perquè vingui a taula.
5 comentaris:
Quina bona pinta!!!
Estic d'acord amb tu amb lo de recollir plantes aromàtiques... imperdonable tenir les del super quan no parem de xafa'n per la muntanya, d'algo ha de servir fer el jabalí!!!!
Espero poguer baixar aviat a veure el teu pis de Balaguer i de pas ens facis un platet com el descrit.
Una abraçada.
A qui vols enganyar... això de les verduretes amb pasteta esta molt bé però, a hores d'ara ja ho hauries de saber quina es l'exquisitesa gastronòmica del moment...
Que es prepari el bulli! Jajajaja
(El Jack i en Ben que es kedin dacompanyament...!;)
Capvermell.
Bon dia,
Anneta A veure si ens veiem aviat, però que sapiguis que el pis de Balaguer va a ritme de Sagrada Familia jajaja
Capvermell Potser les noves tendencies van pel camí d'orades i Sant Miquel....tot i que he sentit que lo més in és tauró de St llorenç amb barrils de St Miquel jajajaja
Ara que penso potser millor canviar el tauró per salmó més propi de les terres del vikingo Ibra ;-)
Lo que tinc clar és que Ben i Jack son sagrats.
Salut
mmmmmmm!!!!! a vegades una onomatopeia millor que les paraules
Avere rubio de melena al viento... Si algun dia em veus pescan q no t'extranyi doncs, però no sabia q tb podies arribar a ser tant bon... Cuiner¿?¿? Lo del barril ja ho pdem anar canviant, ara amb el fred millor una bon vi!!!
Ah... Cap vermell o pelroja i arrissat, Millor t'ho diré amb persona... jajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajaja
Ets la polla!!!!!
Ulls Morenos!!
Publica un comentari a l'entrada