dimarts, 5 de gener del 2010

Test de 20’ i sensacions

Avui aprofitant que la canalla (no la meva sinó la que va a escola) tenia festa i la pista del Camp Escolar estaria buida, he anat a fer un test per veure com estan les cames de cara a anar introduint sessions de qualitat a l’entreno.

El test tracta de fer 20’ a muerte mantenint un ritme constant al llarg de tota la prova. Se suposa que les pulsacions mitges son aproximadament l’umbral anaeròbic (UA), és a dir el punt on el cos ja no pot digerir tant àcid làctic com generen els músculs i en poca estona es té que afluixar amb aquella sensació tan agradable de cames bullint.
Aquest límit és un dels que més indica la progressió en l’entrenament, i que de fet més varia a mesura que avancem en la preparació.
Hi ha un altre test, test de Balke, que calcula el VO2 max en funció de la distancia recorreguda en 15’. Jo per aprofitar les dades també calculo el VO2max.

Avui la pista estava buida, només sis nois jugant a futbol de manera civilitzada, i sense molestar-nos mútuament hem anat fent, ells a la zona interior i jo a la pista......un plaer córrer relaxadament i només preocupat d'anar a muerte.
La pista estava humida però no ha sigut un obstacle per la prova, el cel estava totalment tapat i semblava que havia tanta humitat que caiguessin minúscules gotetes, la temperatura de 9º era quasi perfecta. Amb aquestes condicions....... a la guerra!!!

De sortida potser m’he marcat un ritme massa fort però sense passar-me i molt progressivament he afluixat (quina ironia quan m’estava morint per anar ràpid) i mantingut fins als 16’, on he tingut que esforçar-me per no afluixar i ho he aconseguit, però les pulsacions s’han disparat passant de 180-183 a anar ben aprop del 190, les màximes han sigut de 188. Al final rebentat però content perquè no pensava aguantar el ritme de 3’50’’/km tot el test.

Les dades del Test de 20’ son:

  • Distancia 5220m
  • Pulsacions mitges 181
  • Pulsacions màximes 188
  • Ritme 3’49’’/km

Les dades del Test de Balke son:

  • Distancia 3920m
  • VO2 màx 55,4 ml/kg/min

Resumint el UA està a 181, ara a començar a fer pujades, series de 6000m, de 2000m i a disfrutar del patiment.....GUAY!!!

Un dia d'aquestos tinc que fer una entrada amb els entrenos secrets jajaja que he anat recopilant per intentar córrer com una gasela. N'hi han que son divertits, quasi tant com durs.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Eiii Santi, com portem la sòn??
Bon any i segueix entrenant amb aquestes ganes!!!
El Kilian ja tremola, si mires la web veuràs com surt el teu nom ;)!!

Salutt!!

Arnau ha dit...

Tu no corres, voles baix. Ets un crack Santi!

Com gaudeixes amb el que fas, punyetero! No t'aturis company, no t'aturis.

Espero trobar-te aviat. Una abraçada!

Salut i kms

Maria ha dit...

Si tardes molt a explicar aquests entrenos, casi que no els hi podré treure profit... caaanta Santi, caaaanta!!!

Salut i una abraçada des de l'habitual distància!